Trending News

Trending News

Ανακαλύψτε τη Μαγεία της Κερκυραϊκής Σαχτάρας: Συνταγή για Μοναδικό Sofrito!

Πίνακας περιεχομένων

Ανακαλύπτοντας την Τελειότητα της Σαφρίτο: Μια Παραδοσιακή Συνταγή από την Κέρκυρα

Η τέλεια παραδοσιακή συνταγή σαφρίτο από την Κέρκυρα σας περιμένει! Με αυτή την εύκολη, βήμα προς βήμα συνταγή, μπορείτε να αναδημιουργήσετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο από την αρχή. Αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την Κέρκυρα, σίγουρα δεν θα έχετε χάσει αυτή τη νόστιμη παραδοσιακή συνταγή με το ζουμερό και τρυφερό μοσχάρι, σε μια υπέροχη σάλτσα σκόρδου και ξυδιού. Απλά καταπληκτική!

Συνταγή Σαφρίτο – Ένα Παραδοσιακό Πιάτο της Κέρκυρας

Αυτή η συνταγή για σαφρίτο είναι ένα από τα πιο διάσημα παραδοσιακά πιάτα της Κέρκυρας, μαζί με την τοπική κρεατόπιτα. Αυτό που κάνει τη σαφρίτο τόσο μοναδική είναι το τέλεια μαγειρεμένο μοσχάρι και η έντονη γεύση σκόρδου και ξυδιού.

Αν αγαπάτε το σκόρδο, τότε αυτή η παραδοσιακή συνταγή σαφρίτο είναι must-try. Είναι ένα staple σε κάθε νοικοκυριό της όμορφης Κέρκυρας. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ολόκληρες σκελίδες σκόρδου, αλλά αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο 8 (!) σκελίδες. Μη φοβάστε το σκόρδο, καθώς μαγειρεμένο χάνει την πολύ έντονη μυρωδιά του και γίνεται γλυκό και αρωματικό.

Πώς να Φτιάξετε την Τέλεια Σαφρίτο

Το μυστικό πίσω από την τέλεια συνταγή σαφρίτο είναι η επιλογή του σωστού κομματιού κρέατος και η σωστή τεχνική μαγειρέματος. Για μια παραδοσιακή σαφρίτο, χρειάζεστε λεπτές φέτες από καλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας ή ακόμα καλύτερα, μοσχάρι, κατά προτίμηση από το πάνω μέρος, που όταν μαγειρεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται τρυφερό.

Κατά το μαγείρεμα, το κρέας πρώτα αλευρώνεται και τηγανίζεται μέχρι να ροδίσει και να σφραγιστεί, διατηρώντας την υγρασία του. Στη συνέχεια, προστίθεται σε μια σάλτσα από ξύδι και λευκό κρασί, μαζί με άφθονο σκόρδο και φρέσκο μαϊντανό. Αφήστε τη σαφρίτο να σιγοβράσει για να δέσει η σάλτσα και να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Αυτό το γήινο πιάτο συνδυάζεται τέλεια με μια δροσερή ελληνική σαλάτα φέτας, που κόβει τη μελωμένη γεύση του κρέατος και εμπλουτίζει το πιάτο με τα αρώματα του ρίγανου και της φέτας.

Εύκολη Συνταγή Σαφρίτο – Βήμα προς Βήμα

Είστε έτοιμες να φτιάξετε αυτή την απλή και νόστιμη συνταγή σαφρίτο; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ή veal)
  • 8 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε το κρέας: Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε ελαφρώς. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρέας (σε δόσεις) και σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε πιατέλα, καλύπτοντας το.

  2. Μαγείρεμα του σκόρδου: Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου σε φέτες και προσθέστε τις στο ίδιο λάδι. Μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Ρίξτε το λευκό ξύδι και αποσυμπιέστε. Προσθέστε το κρέας και το λευκό κρασί, περιμένετε λίγα λεπτά να ατμίσει. Προσθέστε τον ζεστό ζωμό και αλατοπιπερώστε.

  3. Μαγείρεμα: Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το σιγοβράσει, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και η σάλτσα να πήξει, για περίπου 30-40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το σερβίρισμα, ανακατέψτε τον φρέσκο μαϊντανό.

  4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σαφρίτο ζεστή πάνω από πουρέ πατάτας, ρύζι ή τηγανητές πατάτες, συνοδευόμενη από ψωμί σκόρδου. Απλά απολαύστε!

Διατροφικές Πληροφορίες

  • Μερίδα: 1 μερίδα
  • Θερμίδες: 314 kcal
  • Ζάχαρη: 0.3 g
  • Νάτριο: 679.9 mg
  • Λίπος: 5.7 g
  • Κορεσμένο λίπος: 2.6 g
  • Μη κορεσμένο λίπος: 2.7 g
  • Τρανς λιπαρά: 0.2 g
  • Υδατάνθρακες: 21.2 g
  • Ίνες: 0.9 g
  • Πρωτεΐνη: 40.5 g
  • Χοληστερίνη: 98.4 mg

Συμπέρασμα

Η σαφρίτο είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που δεν μπορείτε να αντισταθείτε! Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να φέρετε την αυθεντική γεύση της Κέρκυρας στην κουζίνα σας. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με τα υλικά και να προσθέσετε τις δικές σας πινελιές. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας! Καλή σας όρεξη!

Leah Sirama

Ο Leah Sirama είναι συντάκτης ειδήσεων στο X News, με έμφαση στην ακρίβεια και την ουσία. Ξεχωρίζει για τη σαφή γραφή και τη δημοσιογραφική του ματιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μην το χασετε

  • All
  • Uncategorized
  • ΚΟΣΜΟΣ

©- All Right Reserved. Designed and Developed by X NEWS