Η Ακαταμάχητη Συνταγή για Ελληνικό Cheesecake Χωρίς Ψήσιμο
Αν είσαι λάτρης των γλυκών, τότε αυτή η συνταγή για Ελληνικό cheesecake χωρίς ψήσιμο θα γίνει το αγαπημένο σου! Κρεμώδες, πλούσιο και δροσιστικό, με μια τραγανή βάση από μπισκότα και μια γλυκιά επικάλυψη μαρμελάδας, το cheesecake αυτό είναι ο ιδανικός τρόπος να γλυκάνεις τη μέρα σου.
Η Ιστορία του Ελληνικού Cheesecake
Η προέλευση του cheesecake έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι οι ρίζες του βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα. Ιστορικοί αναφέρουν ότι το cheesecake προσφερόταν στους αθλητές κατά τη διάρκεια των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 776 π.Χ. Επιπλέον, οι Έλληνες νυφούλες και γαμπροί το χρησιμοποιούσαν ως γαμήλια τούρτα. Η συνταγή ήταν απλή: αλεύρι, μέλι και τυρί αναμειγμένα σε έναν αφράτο κορμό.
Ωστόσο, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι το cheesecake είναι απλώς νόστιμο! Αντί να αναρωτιόμαστε για την προέλευση του, ας ετοιμάσουμε την δική μας, σπιτική εκδοχή αυτού του γλυκού.
Ποικιλίες Cheesecake
Τα cheesecakes έρχονται σε πολλές παραλλαγές. Μπορεί να είναι ψητά ή μη ψητά (συνήθως ψυγείου). Η βάση τους συχνά αποτελείται από θρυμματισμένα μπισκότα, κράκερ ή σφολιάτα. Στις περισσότερες συνταγές προστίθεται ζάχαρη, μερικές φορές και φρούτα ή σως σοκολάτας για την επικάλυψη.
Για τη δική μας ελληνική συνταγή cheesecake, αποφασίσαμε να κρατήσουμε τα πράγματα απλά. Χρησιμοποιούμε θρυμματισμένα μπισκότα digestives και λιωμένο βούτυρο για τη βάση, ενώ για την κρέμα επιλέγουμε κρέμα τυριού, ελληνικό γιαούρτι και μέλι. Ως επικάλυψη, βάζουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα. Απλό και νόστιμο!
Υλικά για το Cheesecake
Για τη βάση:
- 200 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα digestives
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
- 250 γρ. κρέμα τυριού
- 200 γρ. ελληνικό γιαούρτι
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα της επιλογής σου
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τη βάση: Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ατομικές φόρμες). Τοποθετούμε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζουμε να γίνει ομοιόμορφα επίπεδο. Το βάζουμε στο ψυγείο ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ, βάζουμε την κρέμα τυριού, το ελληνικό γιαούρτι, τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη και το μέλι. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συναρμολογούμε το cheesecake: Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Και voila!
Διατροφικές Πληροφορίες
- Μερίδα: 1 κομμάτι
- Θερμίδες: 402 kcal
- Σάκχαρα: 21.6 g
- Νάτριο: 335 mg
- Λίπος: 27 g
- Κορεσμένο Λίπος: 15.2 g
- Υδατάνθρακες: 36.1 g
- Πρωτεΐνη: 5.2 g
Συμπέρασμα
Αυτή η εύκολη ελληνική συνταγή cheesecake χωρίς ψήσιμο είναι τέλεια για κάθε περίσταση! Από ένα οικογενειακό γεύμα μέχρι ένα πάρτι με φίλες, θα εντυπωσιάσει σίγουρα. Δοκίμασέ την και μοιράσου την εμπειρία σου. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει αγαπημένη σε όλους!
Αν θέλεις να μάθεις πώς να φτιάξεις ελληνικό γιαούρτι από το μηδέν, ρίξε μια ματιά στην συνταγή μου για ελληνικό γιαούρτι.
Καλή απόλαυση!