Trending News

Trending News

Ανακαλύψτε τη Μαγική Συνταγή για Παστάλι με Μέλι και Σουσάμι!

Πίνακας περιεχομένων

Γλυκά Σνακ με Σουσάμι και Μέλι: Η Συνταγή για Pasteli που θα Λατρέψετε!

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο και υγιεινό γλυκό σνακ, τότε οι ελληνικές μπαρές με μέλι και σουσάμι (Pasteli) θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή! Αυτή η συνταγή είναι ουσιαστικά μια αρχαία εκδοχή των power bars, φτιαγμένη μόνο με δύο υλικά: μέλι και σπόρους σουσαμιού, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

Η παρασκευή της είναι πανεύκολη και θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά (συν λίγο χρόνο για να κρυώσουν οι μπαρές). Είναι ιδανικό σνακ για χορτοφάγους και vegans, και βέβαια, τέλειο για την περίοδο της νηστείας!

Υλικά για τις Μπάρες με Μέλι και Σουσάμι

Στη συνταγή για το Pasteli χρησιμοποιώ σπόρους σουσαμιού και μέλι, που είναι τα κύρια υλικά. Ωστόσο, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους ξηρούς καρπούς που σας αρέσουν, όπως αμύγδαλα και φιστίκια, ή ακόμα και ένα μείγμα από άλλους ξηρούς καρπούς και σπόρους σουσαμιού.

Επίσης, προσθέτω λίγη ξύσμα λεμονιού για περισσότερη γεύση και φρεσκάδα, αλλά μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε μια πρέζα (όχι πολύ) κανέλας ή γαρίφαλου. Να πειραματιστείτε και να βρείτε τον συνδυασμό που σας αρέσει περισσότερο!

Το κύριο υλικό που χαρακτηρίζει τις ελληνικές μπαρές με μέλι είναι το μέλι. Το μέλι δίνει στο Pasteli την μοναδική του υφή και γεύση. Αν μπορείτε, βρείτε καλής ποιότητας ελληνικό θυμαρίσιο μέλι! Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι για να αναδείξετε τη γεύση. Το κανονικό αλάτι θα είναι εντάξει, αλλά αν χρησιμοποιήσετε μια πρέζα Κρητικού αλατιού, θα είναι μια υπέροχη προσθήκη.

Πώς να Καραμελώσετε το Σιρόπι Μελιού για τις Μπάρες σας

Το μέλι πρέπει να βράσει στη σωστή θερμοκρασία και για τη σωστή διάρκεια, ώστε να στερεοποιηθεί και να γίνει καραμέλα όταν κρυώσει. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το πετύχετε αυτό:

  1. Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο: Όταν το βραστό μέλι φτάσει τους 125°C/260°F, είναι έτοιμο και έχει καραμελώσει.
  2. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κάνετε με τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς θερμόμετρο: Πάρτε ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σιρόπι μελιού και ρίξτε το σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, όταν κρυώσει, σχηματίστε το σε μια μικρή μπάλα. Βγάλτε το από το νερό και χτυπήστε το πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Αν ακούγεται στέρεο, τότε είναι έτοιμο!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες με μέλι και σουσάμι και μην ξεχάσετε να μας στείλετε τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!


Οδηγίες για την Παρασκευή των Μπάρων με Μέλι και Σουσάμι

Βήμα 1: Ψήσιμο των Σπόρων Σουσαμιού

Για να προετοιμάσετε τις μπάρες Pasteli, αρχίστε ψήνοντας τους σπόρους σουσαμιού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και προσθέστε τους σπόρους. Ψήστε τους για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά (όχι πολύ καφέ). Αφαιρέστε τους από το τηγάνι και αφήστε τους στην άκρη. Συνεχίστε γρήγορα με την υπόλοιπη συνταγή για να παραμείνουν ζεστοί.

Βήμα 2: Βράσιμο του Μελιού

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το μέλι και φέρτε το σε βρασμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Αφαιρέστε το αφρό με μια σπάτουλα, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 125°C/260°F. Αν δεν έχετε θερμόμετρο, πάρτε ένα μπολ με κρύο νερό και ρίξτε μέσα μια κουταλιά του γλυκού σιρόπι μελιού. Αφήστε το να κρυώσει μερικά δευτερόλεπτα και μετά σχηματίστε το σε μια μικρή μπάλα.

Βήμα 3: Προσθήκη Υλικών

Πλέον είναι ώρα να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά για το pasteli. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και τους ψημένους σπόρους σουσαμιού και ανακατέψτε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει σημαντικά και να κολλάει στη σπάτουλα.

Βήμα 4: Προσθήκη Ξύσματος Λεμονιού

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 5: Τοποθέτηση σε Ταψί

Λάβετε ένα στρογγυλό ταψί (22 εκ. διάμετρο) και επενδύστε το με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε μέσα το μείγμα, προσέχοντας να μην το αγγίξετε γιατί είναι πολύ καυτό. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Βήμα 6: Κόψτε σε Μερίδες

Αφήστε το pasteli να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και μετά κόψτε το σε κομμάτια. Αν το αφήσετε να κρυώσει εντελώς, θα είναι πιο δύσκολο να κοπεί.


Ανακαλύψτε τη γεύση του παρελθόντος με αυτές τις νόστιμες μπάρες Pasteli. Είναι ένα γλυκό σνακ γεμάτο ενέργεια που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Καλή σας απόλαυση!

Leah Sirama

Ο Leah Sirama είναι συντάκτης ειδήσεων στο X News, με έμφαση στην ακρίβεια και την ουσία. Ξεχωρίζει για τη σαφή γραφή και τη δημοσιογραφική του ματιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μην το χασετε

  • All
  • Uncategorized
  • ΚΟΣΜΟΣ

©- All Right Reserved. Designed and Developed by X NEWS