Trending News

Trending News

Μαριναρισμένα Ελληνικά Παϊδάκια με Ψητές Πατάτες: Μυστικά Γεύσης!

Πίνακας περιεχομένων

Όταν αγοράζεις ένα καλό κομμάτι αρνί, οι επιλογές σου για το πώς να το μαγειρέψεις είναι ατελείωτες! Στις περισσότερες ταβέρνες, θα βρεις το αρνί «frenched», όπου οι οστέινες είναι εκτεθειμένες επειδή έχουν κοπεί τα λίπη και το κρέας που τις καλύπτει για καλύτερη παρουσίαση. Αλλά οι Έλληνες έχουν διαφορετική προσέγγιση στο αρνί!

Οι περισσότερες ελληνικές συνταγές ζητούν το αρνί να κοπεί σε μικρές ραχιαίες μπριζόλες, γνωστές ως «παϊδάκια». Ένα rack αρνιού είναι ολόκληρο το σύνολο των οστών (συνήθως 8), και αυτά τα μικρά μπριζόλες (παϊδάκια) μπορούν να αγοραστούν και να σερβιριστούν “single cut” (με ένα οστό) ή “double cut” αν είναι πολύ μικρά.

Παϊδάκια – Η απόλυτη ελληνική λιχουδιά!

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι να ψήσεις τα παϊδάκια σε ψησταριά με κάρβουνα για να γίνουν τραγανά και καπνιστά. Ωστόσο, αν δεν έχεις χρόνο ή χώρο για μια κανονική ψησταριά, μπορείς να τα ετοιμάσεις σε τηγάνι ή στο φούρνο.

Ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει, κυρίως ανάλογα με το πόσο καλά θέλεις το κρέας σου. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν είναι μεγάλοι φαν του medium-rare, οπότε οι περισσότερες ταβέρνες προσφέρουν τα παϊδάκια καλά ψημένα.

Παραδοσιακά, τα ελληνικά παϊδάκια μαριναρίζονται σε ελαιόλαδο, μουστάρδα, φρέσκο θυμάρι, σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Αλατίζονται με αλάτι και φρέσκο αλεσμένο πιπέρι, και ολοκληρώνονται με μια τελευταία σφίξη λεμονιού και ξερό ελληνικό ρίγανη. Απλώς νόστιμο!

Στην Ελλάδα, όταν προετοιμάζεις τα παϊδάκια, είναι ένας άγραφος κανόνας να προσθέτεις πατάτες στην ίδια κατσαρόλα με το αρνί, ώστε να απορροφήσουν όλους τους χυμούς και τα αρώματα από το κρέας. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οι πατάτες δεν γίνονται τόσο τραγανές όσο αν ψήνονταν μόνες τους. Έτσι, είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις αν θα θυσιάσεις λίγο τραγανό για επιπλέον γεύση.

Αν επιλέξεις να ψήσεις τις πατάτες μόνες τους, δοκίμασε αυτές τις εξαιρετικά νόστιμες τραγανές πατάτες λεμονάτες. Εναλλακτικά, μπορείς να περιχύσεις τις πατάτες με λίγο από το χυμό του αρνιού και να αποκτήσεις το καλύτερο και από τις δύο πλευρές!

Σέρβιρε αυτά τα νόστιμα παϊδάκια με μια ωραία χωριάτικη σαλάτα και φυσικά λίγο ακόμα σκορδάτο και δροσιστικό τζατζίκι. Απόλαυσε! Α, και μπορείς πάντα να διαβάσεις αυτή τη νόστιμη συνταγή στα ελληνικά εδώ Αρνίσια Παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες.

****


Περιγραφή

Ανακάλυψε όλα τα μυστικά πίσω από τα καλύτερα ελληνικά παϊδάκια με αυτή την παραδοσιακή συνταγή! Τα παϊδάκια είναι ένα βασικό πιάτο στις περισσότερες ελληνικές ταβέρνες, όπου οι μπριζόλες ψήνονται αργά σε ανοιχτή ψησταριά για εκείνη την επιπλέον καπνιστή γεύση.


Για τη μαρινάδα

Για τις πατάτες


  1. Για να προετοιμάσεις αυτή τη συνταγή για παϊδάκια, ξεκίνα με τη μαρινάδα. Σε ένα ρηχό γυάλινο σκεύος, πρόσθεσε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα παϊδάκια και τρίψε το κρέας με τη μαρινάδα. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (αν έχεις χρόνο, άφησέ τα όλη τη νύχτα).
  2. Επέστρεψε τα παϊδάκια σε θερμοκρασία δωματίου και προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  3. Κόψε τις πατάτες σε φέτες και τοποθέτησέ τες σε ένα μεγάλο μεταλλικό ταψί. Σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε. Ρίξε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και αλάτισε καλά με αλάτι και πιπέρι. (Οι πατάτες και τα παϊδάκια ψήνονται σε διαφορετικούς χρόνους, οπότε πρέπει να προσθέσεις τα παϊδάκια αργότερα, περίπου 20-30 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος).
  4. Ψήσε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσή κρούστα. Βγάλε τις από το φούρνο, ανακάτεψε τις λίγο και πρόσθεσε μια πρέζα ρίγανη πριν επιστρέψεις στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά. Αν όλο το υγρό έχει απορροφηθεί και το ταψί φαίνεται να στεγνώνει, πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό στο ταψί πριν είναι έτοιμες.
  5. Αφαίρεσε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και αλάτισε και πιπέρωσε. Τοποθέτησε τα παϊδάκια στο ίδιο ταψί (σε μία στρώση) και ψήσε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα μισά του χρόνου ψησίματος.
  6. Άφησε τα παϊδάκια να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά και σέρβιρε με μια τελευταία σφίξη λεμονιού και μια πρέζα ξερή ρίγανη. Απόλαυσε!


Σημειώσεις

Οι Έλληνες δεν είναι μεγάλοι φαν του medium rare, αλλά αν προτιμάς τα παϊδάκια σου ροζ, ψήσε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό για να γίνουν τραγανά και βάλε τα στο φούρνο για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας τα μισά του χρόνου ψησίματος.


Διατροφή

  • Μερίδα: 1 μερίδα
  • Θερμίδες: 708kcal
  • Ζάχαρη: 2.9g
  • Νάτριο: 733.8mg
  • Λίπος: 46.3g
  • Κορεσμένο Λίπος: 9.4g
  • Άκορεστο Λίπος: 29.8g
  • Trans Λίπος: 0.5g
  • Υδατάνθρακες: 37.3g
  • Φυτικές Ίνες: 6g
  • Πρωτεΐνη: 40.4g
  • Χοληστερίνη: 112mg

Γκαλερί Συνταγών:

Leah Sirama

Ο Leah Sirama είναι συντάκτης ειδήσεων στο X News, με έμφαση στην ακρίβεια και την ουσία. Ξεχωρίζει για τη σαφή γραφή και τη δημοσιογραφική του ματιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μην το χασετε

  • All
  • Uncategorized
  • ΚΟΣΜΟΣ

Προτεινομενες αναρτησεις

©- All Right Reserved. Designed and Developed by X NEWS