Cheesecake Baklava: Ένα Γλυκό που Θα Σε Μαγεύσει!
Όλες αγαπάμε το μπακλαβά, αλλά κάποιες φορές θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο για το επιδόρπιο μας. Γι’ αυτό έρχεται η συνταγή μου για Cheesecake Baklava! Συνδυάζει όλες τις γεύσεις και τις υφές του μπακλαβά με τα καλύτερα στοιχεία ενός cheesecake. Είναι εύκολη στην παρασκευή και εντυπωσιακή στην παρουσίαση, ιδανική για κάθε περίσταση!
Γιατί Θα Λατρέψεις Αυτή τη Συνταγή
Η συνταγή αυτή είναι ζωντανή από γεύσεις και αρώματα, και θα ενθουσιάσει κάθε γλυκατζού! Ακολούθησε τα βήματα μου για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλυκό.
Υλικά που Θα Χρειαστείς
Για τη Βάση του Cheesecake Baklava
- 250 γρ. μπισκότα digestive (ή Graham crackers)
- 100 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (καρύδια, φιστίκια)
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
Για τη Στρωματική Υφή του Cheesecake
- 400 γρ. πλήρης κρέμα τυριού
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. μέλι
- Χυμός από 1 λεμόνι
Για το Σιρόπι
- 150 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Μια πρέζα κανέλα
- 100 γρ. μέλι
Για την Κορυφή
- 100 γρ. βούτυρο
- Φύλλα φύλλου
Βήμα-Βήμα Οδηγίες
1. Ετοιμάζουμε τη Βάση
Βάλε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και κλείσε την καλά. Χτύπα τα με έναν πλάστη μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Στη συνέχεια, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ψιλόκοψε τους ξηρούς καρπούς και ανακάτεψε τους με τα μπισκότα.
2. Προσθέτουμε τα Υλικά
Λιώσε το βούτυρο και ανάμειξέ το με το μείγμα μπισκότου. Πρόσθεσε την κανέλα και το αλάτι.
3. Δημιουργία της Βάσης
Λάδι μια φόρμα 21 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώσε το μείγμα μπισκότου στην βάση και τα πλάγια. Βάλε τη φόρμα στο ψυγείο ενώ ετοιμάζεις το cheesecake.
****
4. Φτιάξε το Cheesecake
Σε ένα μπολ, χτύπα την κρέμα τυριού με το μέλι και το λεμόνι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Σε άλλο μπολ, χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή και πρόσθεσέ την σιγά-σιγά στο μείγμα τυριού.
5. Συναρμολόγηση
Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βάση και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα.
6. Ετοιμάζουμε το Σιρόπι
Σ’ ένα κατσαρολάκι, ανακάτεψε τη ζάχαρη με 1 ½ κουταλιά της σούπας νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα. Βάλε το πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το μέλι.
7. Δημιουργία της Κορυφής
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Λιώσε το βούτυρο και ρίξε το πάνω σε κομμάτια φύλλου που έχεις τοποθετήσει σε ένα ταψί. Ψήσε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
8. Συναρμολόγηση του Cheesecake
Αφαίρεσε προσεκτικά το cheesecake από τη φόρμα και τοποθέτησέ το σε πιατέλα. Ρίξε το σιρόπι από πάνω και πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς και τα κομμάτια φύλλου.
Σερβίρισμα και Αποθήκευση
Αυτό το Cheesecake Baklava είναι τέλειο μόνο του, αλλά αν θέλεις να το κάνεις πιο γιορτινό, πρόσθεσε λίγη χτυπημένη κρέμα ή μια μπάλα παγωτού βανίλια. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Παραλλαγές για Περαιτέρω Δημιουργικότητα
Αν δεν μπορείς να βρεις μπισκότα digestive, οι Graham crackers είναι μια εξαιρετική εναλλακτική. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα φύλλα φύλλου.
Συμβουλές για την Ιδανική Παρασκευή
Προσπάθησε να έτοιμο το cheesecake τη στιγμή που θα το σερβίρεις. Διαφορετικά, το σιρόπι θα απορροφηθεί και δεν θα έχει την ίδια γεύση με το φρέσκο.
Αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει και θα γίνει το αγαπημένο σου γλυκό! Καλή επιτυχία!